среда, 12 апреля 2017 г.

До Великодня



Пасхальний зайчик на пальчик
Майстер –клас
12 квітня в нашій бібліотеці відбувся майстер-клас «Пасхальний зайчик на пальчик » для учнів 5-В класу. Перед початком творчої роботи Людмила Олександрівна розповіла дітям про ляльку-мотанку, українську народну іграшку, яка ще з давніх-давен у кожній родині виконувала роль оберега, була символом мудрості, берегинею роду, символом  праматері та зв’язку між поколіннями.

Ляльок виготовляли тільки вручну, без голки і ножиць, із старого одягу, вживаного матір'ю або батьком. І сьогодні у нас є можливість своїми руками виготовити ляльку - оберіг до свята Великодня, разом з якою в будинку оселяться любов і мудрість наших прабабусь.
Разом із дітьми ми зробили Зайчика на пальчик. У старі добрі часи така іграшка була другом і оберегом. Раніше батьки давали його дитині, коли йшли з дому, малюк одягав зайчика на пальчик і міцно тримав його в долоньці. Зараз наш зайчик - сувенір стане гарним подарунком до свята Великодня.  В нього можна покласти цукерку, яєчко та інші подарунки.

Учасники майстер-класу отримали цікаву пізнавальну інформацію про ляльку-мотанку, а ще грандіозну релаксацію від споглядання і цікавої роботи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий