четверг, 6 апреля 2017 г.

Міжнародний день дитячої книги



2 квітня, в день народження великого казкаря з Данії Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.
У рамках свята в нашій бібліотеці проходили різни заходи, а саме: оформлені виставки-вітрини, на яких  представлені  твори сучасних дитячих українських та зарубіжних письменників:
                                       «На гостини до книжок-чомучок»
                                       «Твій друг-підручник»
                                       «Календарик-нагадайлик»
                                       «Мудрість світу-книга»
            «Книжок багато не буває» - вирішила Рада ліцеїстів. Учнями ліцею було проведена акція  «Подаруй бібліотеці книгу». По завершенню акції шкільній бібліотеці було подаровано 40 екземплярів  різноманітних книг - це казки, фантастичні пригоди, енциклопедії із серії «Чомучки». Всі ці книжки дуже необхідні бібліотеці. Всім ліцеїстам велике спасибі!!!

Серед учнів 3-х та 4-х класів школи пройшов конкурс малюнків «Мій улюблений казковий герой». На своїх малюнках діти яскраво відобразили Царівну-жабку, Колобка, Лускунчика та багатьох інших казкових героїв. Найактивнішими виявилися учні 3-А (Лаврьонова І.П.), учні 3-Б  (Гаряча Г.І.) класів.

На завершення тижня дитячої книги  наші першокласники відправились у дивовижну театралізовану подорож «Книга просить на гостини, в неї Свято-іменини».


На святі діти зустрічались із казковими героями: Машею із казки «Маша і Ведмідь», Кумедним Їжачком і забіякою Білочкою та навчили Білочку гарним манерам. Хлопчики та дівчатка дружно та весело відповідали на загадки Мудрої Совушки - Сови. На завершення мандрівки учні 1-А класу (Маслова О. А.),1-Бкласу(Гордієнко О.І.),1-Вкласу (Однолько К.М.) зустрілися з Її Величністю Книгою. Для неї підготували подарунки: вірші про рідну мову та рідну Батьківщину, про книгу та читання. На згадку про цей день діти стали читачами шкільної бібліотеки. Активними помічниками у проведенні Свята стали учні 9 класу Мозуль Олена та Гембара Крістіна,які озвучували лялькових казкових героїв (Гандзюк Ж. М.).



«Мрійте,читайте! Життя стане яскравим»- побажали новим читачам бібліотекарі школи Тикшаєва Л.О. та Волошина О.Л.

Комментариев нет:

Отправить комментарий