воскресенье, 29 ноября 2020 г.

Хто не знає Марка Твена?


 30 листопада 2020 р. виповнюється 185 років від дня народження знаменитого американського письменника Марка Твена. Він народився в той час, коли поруч із Землею пролітала комета Галлея, і помер у 1910 році в час її наступної появи близько земної орбіти. Письменник передбачав свою смерть ще в 1909 році: « Я прийшов у цей світ разом із кометою Галлея і в наступному році покину його разом із нею».

Життя Марка Твена було непередбачуваним: багато злетів та болючих падінь. Проте воно точно було непересічним та цікавим, а погляди письменника будуть цікавити багато поколінь. Досить назвати його ім'я, як тут же в пам'яті виникають твори, що прославили автора і увійшли до скарбниці світової літератури: «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна», «Принц і жебрак», «Янкі з Коннектітута при дворі короля Артура». Ці книги однаково улюблені як дітьми, так і дорослими.

Дев’ять порад щасливого життя від Марка Твена

1. Живіть у злагоді із собою«Людина не може бути задоволена життям, якщо вона незадоволена собою»

2.Можливо, ви самі себе подумки обмежуєте«Вік – це те, що існує у нас у мозку. Якщо ви про нього не думаєте, його не існує».

3.Розслабтеся«Гумор – це  найбільший дар, даний людству». «Ніщо не може встояти перед натиском сміху».

4.Відкинь гнів«Гнів це кислота, яка більше шкодить судині, в якій вона зберігається, ніж тим, на кого вона виливається».

5.Не вважайте, що вам усі всі зобов’язані. «Не кричіть всім навколо про те, що світ перед вами в боргу. Світ вам нічого не винен. Він був і до вас».

6.Якщо ви робите щось по-своєму, приготуйтеся до того, що вас не зрозуміють. «Людина, у якої є нові ідеї, буде вважатися диваком, до того часу, поки її ідеї не будуть мати успіх».

7.Розставляйте акценти так, як вам того хочеться. «Викиньте з голови всі проблеми. Закрийте вуха, біжіть від думок про проблеми або позбавляйтеся від них усіма можливими способами».

8.Не надто думайте над тим, як відчути себе добре« Найкращий спосіб підбадьорити самому – це спробувати підбадьорити когось ще».

9.Робіть те, що вам хочеться робити«Років через 20 ви більше будете шкодувати про те, що ви не зробили, ніж про те, що зробили. Ловіть попутній вітер у свої вітрила. Користуйтеся. Мрійте. Робіть відкриття».



 Шановні читачі! Завітайте до бібліотеки і познайомтеся з творами Марка 

Комментариев нет:

Отправить комментарий