четверг, 19 ноября 2020 г.

Всесвітній день дитини


 

20 листопада 1989 року резолюцією 44/25 Генеральної асамблеї ООН була прийнята Конвенція ООН про права дитини. Ця Конвенція є основним міжнародним документом із захисту прав дітей. 193 країни, в тому числі і Україна, ратифікували Конвенцію ООН про права дитини.

Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації. Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Ці та інші права передбачені Конвенцією ООН про права дитини.

До Всесвітнього дня дитини для шановних читачів бібліотеки експонується книжкова виставка:«Людина починається з добра». На виставці представлені художні твори для дітей, книжкові видання про догляд за дитиною та її здоров’ям, матеріали для допитливих і кмітливих дітлахів. 

                                                                  

Комментариев нет:

Отправить комментарий